ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Δευτέρα 11 Ιανουαρίου 2016

Μεγάλες κληρώσεις και πλούσια δώρα για όσους μαζεύουν πολλές αποδείξεις!








Mε κληρώσεις και δώρα θα επιβραβεύει το Υπουργείο Οικονομικών όσους συγκεντρώνουν μεγαλύτερο από τον απαιτούμενο αριθμό αποδείξεων.

Έτσι, εκτός από το χτίσιμο του αφορολόγητου, οι φορολογούμενοι θα μπορούν να κερδίσουν αυτοκίνητα, ταξίδια ή σπίτια.
Μιλώντας στο Mega ο διευθυντής του γραφείου του αναπληρωτή υπουργοί Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη είπε ότι το τελικό σχέδιο για το χτίσιμο του αφορολόγητου με πλαστικό χρήμα και τι θα γίνει τελικά με τις αποδείξεις θα καθοριστεί μέχρι το τέλος του Ιανουαρίου.
Για να συνδεθεί, ωστόσο, το αφορολόγητο με αποδείξεις από συναλλαγές με πιστωτική ή χρεωστική κάρτα θα πρέπει από τη μια οι καταναλωτές να έχουν κάρτα και από την άλλη επιχειρηματίες και ελεύθεροι επαγγελματίες να έχουν προμηθευτεί με τα απαραίτητα μηχανήματα POS.
Ένα από τα σχέδια που μελετά το υπουργείο προβλέπει ότι στην κλήρωση θα μπαίνουν και οι τουρίστες. Κάθε φορά που ο τουρίστας-πελάτης θα παίρνει μια απόδειξη, θα στέλνει με το κινητό του ένα SMS με το ΑΦΜ του πωλητή, το ποσό και την ημερομηνία. Τα μηνύματα αυτά μαζί με τον αριθμό του κινητού θα συγκεντρώνονται σε έναν κεντρικό υπολογιστή, όπου αυτόματα θα γίνονται κληρώσεις με πλούσια δώρα.
Για τη χρήση του πλαστικού οι παράγοντες του υπουργείου επιζητούν να θεσπίσουν ένα όριο αποδείξεων, που θα κλιμακώνεται ανάλογα με το ύψος του δηλωθέντος εισοδήματος. Θα υπάρχουν επίσης συγκεκριμένες κατηγορίες αποδείξεων (σούπερ μάρκετ, εμπορικά καταστήματα) που θα έχουν ειδικό βάρος για το αφορολόγητο.
Στην περίπτωση της χρεωστικής κάρτας οι φορολογούμενοι θα πρέπει να δηλώνουν στο taxisnet το λογαριασμό που θα χρησιμοποιούν για την εξόφληση των δαπανών τους. Η τράπεζα θα εκδίδει βεβαίωση με αναλυτικά στοιχεία για το κάθε είδος δαπάνης. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στο υπουργείο Οικονομικών, ενώ θα εκδίδεται και αναλυτική βεβαίωση για το φορολογούμενο.

ΑΠΟ http://www.news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

ΕΕΚΕ για μεταβίβαση τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία καταναλωτών

22/04/2024  13:00 «Πληθαίνουν οι υποθέσεις μεταβίβασης τραπεζικών οφειλών κατόπιν αποδοχής κληρονομιάς εν αγνοία των καταναλωτών. Έξι χρόνια...