Σάββατο, 11 Ιουλίου 2015

Ικανοποιημένοι οι βενζινοπώλες με τη μείωση της φορολογίας στο πετρέλαιο θέρμανσης

10/07/2015Την ικανοποίησή της για τη χθεσινή ανακοίνωση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα, σχετικά με τη μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο (6 λεπτά το λίτρο) εκφράζει η Ομοσπονδία Βενζινοπωλών Ελλάδας (ΟΒΕ).
«Αναμένουμε με αγωνία την υλοποίηση αυτού του μέτρου και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχει

Βιοτουρισμός στη Μεσσηνία

 αβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/70423-viotourismos-sti-messinia


Το έργο «Βιοτουρισμός και ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς στην Μεσσηνιακή γη» υλοποιεί η Διεθνής Οργάνωση Βιοπολιτικής (www.biopolitics.gr), με σκοπό την ανάδειξη νέων προοπτικών ανάπτυξης της τοπικής κοινωνίας με επίκεντρο τον βιοτουρισμό (τουρισμό με πυρήνα το περιβάλλον και τον πολιτισμό).
Οπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, με τη βοήθεια ενός επαγγελματία οδηγού ή μόνος του ο επισκέπτης έχει την δυνατότητα στα μαγευτικά τοπία της Μεσσηνίας να δοκιμάσει τις

Ταξιδιωτικό γραφείο εισέπραττε προκαταβολές για ανύπαρκτες σχολικές εκδρομές - Θύματα και μαθητές από Κυπαρισσία

Πέμπτη, 09 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/ellada-kosmos/item/70272-sxolikes-ekdromes-kompinaΤαξιδιωτικό γραφείο, με έδρα την Αθήνα, εισέπραττε προκαταβολές για υποτιθέμενες σχολικές εκδρομές, οι οποίες όμως ματαιώνονταν, αφήνοντας στα ..."κρύα του λουτρού" τους μαθητές και τους συνοδούς τους. Θύματα είχαν πέσει μεταξύ άλλων και μαθητές από την Κυπαρισσία.
Ως "πρωταγωνιστές" της απάτης, το ύψος της οποίας προσεγγίζει τις 52.000 ευρώ, κατηγορούνται οι

Νέα παράταση για την καταβολή ασφαλιστικών εισφορών

Παρατείνεται έως την ερχόμενη την Πέμπτη 16 Ιουλίου, με απόφαση της διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ,

Πάνω από 5 εκατ. ευρώ για διατροφικό επίδομα στις περιφέρειες

Ποσό ύψους 5.840.231 ευρώ κατανέμεται στις περιφέρειες της χώρας προς καταβολή του

Παρασκευή, 10 Ιουλίου 2015

Οκτώ μέτρα- φωτιά για ασφαλιστικό και συντάξεις

9/7/2015


Σε 8 μέτρα-φωτιά για το ασφαλιστικό τα οποία  θα οδηγήσουν σε νέα μείωση συντάξεων και σε κατάργηση των πρόωρων συνταξιοδοτήσεων, προσανατολίζεται η κυβέρνηση στην νέα  πρόταση που ήδη συντάσσει για να σταλεί στους δανειστές.Η πρόταση  θα περιλαμβάνει  τη δέσμευση για μείωση της συνταξιοδοτικής δαπάνης κατά 0,25%-0,5% του ΑΕΠ για το 2015 και 1% για το 2016.

ΕΟΠΥΥ: ηλεκτρονικές γνωματεύσεις με φωτογραφία για την έγκριση υγειονομικού υλικού

Τέλος στις χειρόγραφες συνταγές βάζει ο ΕΟΠΥΥ  σε μια προσπάθεια να περιοριστούν τα φαινόμενα αλόγιστης συνταγογράφηση υγειονομικού υλικού που αφορά σε επιθέματα κατακλίσεων.

Το επόμενα βήμα είναι να ενταχθούν στο σύστημα του ηλεκτρονικού…μεγάλου αδερφού, τα προϊόντα ειδικής διατροφής, τα αναλώσιμα που χορηγούνται στους διαβητικούς, οι ουροκαθετήρες, κτλ.

Χωρίς προσαυξήσεις οι ληξιπρόθεσμες φορολογικές οφειλές

08/07/2015

 

Μόνον κατά την περίοδο της τραπεζικής αργίας και όχι τυχόν προηγούμενες περιόδους

Να μην λαμβάνουν υπόψη τις προσαυξήσεις που εμφανίζονται στο Taxis για φορολογικές οφειλές που καθίστανται ληξιπρόθεσμες αυτή την περίοδο καλεί του πολίτες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων (ΓΓΔΕ).

Καταργείται η εξίσωση φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης-κίνησης

9/7/2015Διάταξη νόμου που θα αλλάζει το υφιστάμενο πλαίσιο και θα επαναφέρει το προηγούμενο καθεστώς που ίσχυε για τον φόρο κατανάλωσης του πετρελαίου κίνησης και θέρμανσης, ετοιμάζεται να καταθέσει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Δημήτρη Μάρδα.

48 θησαυροί από το Λούβρο στη Ρόδο

Πλακίδιο, εξάρτημα περιδεραίου από κράμα χρυσού και αργύρου. 650-600 π.Χ. Μουσείο Λούβρου, Συλλογή Ελληνικών, Ετρουσκικών και Ρωμαϊκών Αρχαιοτήτων. Βρέθηκε στην Κάμειρο στις ανασκαφές του 19ου αι. π.Χ. 
«Ρόδος: Ενα ελληνικό νησί στις πύλες της Ανατολής. 15ος - 5ος αι. π.Χ.». Αυτός είναι ο τίτλος της

Εισιτήρια από 0 έως 10 ευρώ θα διαθέτει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών

Εισιτήρια σε τιμές από 0 έως 10 ευρώ, θα διαθέσει ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών για προορισμούς εσωτερικού, σε συνεργασία με ορισμένες αεροπορικές εταιρείες για τη χρονική περίοδο 13.07.1015 έως 26.07.2015.

Στη σημερινή εξαιρετικά δύσκολη κατάσταση για τη χώρα μας, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του αεροδρομίου, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στηρίζει τους Έλληνες που βρίσκονται σε ανάγκη να υλοποιήσουν το αεροπορικό ταξίδι τους σε προορισμούς εσωτερικού, συνδράμοντας τις αεροπορικές εταιρείες να διαθέσουν στην αγορά όσο το δυνατόν περισσότερα εισιτήρια σε εξαιρετικά χαμηλούς ναύλους από 0 ευρώ έως 10 ευρώ.

Πέμπτη, 9 Ιουλίου 2015

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΟ ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΧΟΡΤΑΡΙΩΝ (ΦΩΤΟ)


Το πρόγραμμα του θερινού σινεμά της Λέσχης Φιλιατρών

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/70147-programma-therinoy-sinema-lesxis-filiatrwn

Ξεκινά το θερινό σινεμά της Κινηματογραφικής Λέσχης Φιλιατρών που κάθε καλοκαίρι κρατά συντροφιά τα βράδια στο κινηματογραφόφιλο κοινό της ευρύτερης περιοχής, στον όμορφο χώρο που έχει διαμορφωθεί στο αίθριο του Δημαρχείου Φιλιατρών.
Φέτος, πέρα από τις κινηματογραφικές ταινίες, το πρόγραμμα έχει εμπλουτιστεί και με παρουσιάσεις βιβλίων, ενώ όλα αυτά γίνονται με την συνδιοργάνωση του Μορφωτικού Συλλόγου

Θετική εισήγηση για επέκταση του ΠΟΠ Καλαμάτα στη Μεσσηνία

Τετάρτη, 08 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/item/70073-thetiki-eisigisi-epektasi-pop-kalamata-sti-messinia


Η επέκταση της ονομασίας ελαιόλαδου ΠΟΠ Καλαμάτας σε ολόκληρη τη Μεσσηνία εντάχθηκε με ολοκληρωμένο φάκελο και θετική εισήγηση, προς συζήτηση στην ημερήσια διάταξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Γεωργίας, που συνεδριάζει τη Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015, και το αποτέλεσμα θα είναι αυτό που θέλουμε».
Αυτό δήλωσε στο agronews.gr ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης και όλα δείχνουν ότι αυτή τη φορά θα ληφθεί

Τρίτη, 7 Ιουλίου 2015

Αγία Κυριακή η Μεγαλομάρτυς


Ημερομηνία εορτής: 07/07/2015
Τύπος εορτής: Σταθερή.
Εορτάζει στις 7 Ιουλίου εκάστου έτους.

Βιοτουρισμός για ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς

Το έργο «Βιοτουρισμός και ανάδειξη του πολιτισμού της ελιάς στην Μεσσηνιακή γη» υλοποιεί η

191 διεθνείς πτήσεις τον Ιούλιο στην Καλαμάτα

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr/ Τρίτη, 07 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/oikonomia/tourismos/item/69977-kalamata-diethneis-ptiseis-ton-ioylioΜε μεγάλες πόλεις της Ευρώπης αλλά και με το Τελ Αβίβ συνδέεται η Καλαμάτα και το φετινό καλοκαίρι, μέσω του αεροδρομίου της "Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος", που κάθε χρόνο καταγράφει ανοδική πορεία.
Μέσα στον Ιούλιο (από χθες και μέχρι το τέλος του μήνα) έχουν προγραμματιστεί συνολικά 191 πτήσεις με μεγάλες ελληνικές και ευρωπαϊκές εταιρείες.

Κυριακή, 5 Ιουλίου 2015

ΠΛΑΤΗ: αποτελεσματα δημοψηφισματοσ. 5/7/2015
Εγεγγρ: 192

Εορτή του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου

Τη μνήμη του Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτου και των έξι μαθητών του τιμά σήμερα, 5 Ιουλίου,

Το Ευαγγέλιο της Κυριακής 5 Ιουλίου 2015 - Ε´ Ματθαίου

Βγῆκε τότε ὅλη ἡ πόλη νὰ συναντήσει τὸν ᾿Ιησοῦ, κι ὅταν τὸν εἶδαν, τὸν παρακάλεσαν νὰ

ΠΛΑΤΗ: ΡΑΝΤΙΣΜΑ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΩΝ (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ. ΦΩΤΟ)

Ασφαλιστικές εταιρείες: Καλυμμένοι οι ασφαλισμένοι μέχρι να ανοίξουν οι τράπεζες

Εκπρόσωποι των ασφαλιστικών εταιρειών δεσμεύονται ότι καμία ασφαλιστική εταιρεία δεν θα

500 ΦΩΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΕΛΩΝΑ ΣΤΟΝ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΚΟ ΚΟΛΠΟ

Σάββατο, Ιουλίου 04, 2015 |


500 φωλιές ωοτοκίας της θαλάσσιας χελώνας έχουν εντοπιστεί, μέχρι στιγμής, στον Κυπαρισσιακό κόλπο, σύμφωνα με την καταγραφή που έχουν κάνει οι εθελοντές του Συλλόγου για την Προστασία της Θαλάσσιας Χελώνας ΑΡΧΕΛΩΝ. Οι φωλιές φέτος είναι περισσότερες από αντίστοιχες περιόδους προηγούμενων ετών. Δε λείπουν, ωστόσο, και τα προβλήματα. Σύμφωνα με τον ΑΡΧΕΛΩΝ, έχουν να κάνουν με την άρνηση επικοινωνίας από την πλευρά του Δήμου Τριφυλίας, ο οποίος

Μάγεψε το κοινό το Κουαρτέτο Σαξοφώνων στο πάρκο της Βλαχέρνας

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/politismos/ekdiloseis/item/69767-kouarteto-saksofwnwn-parko-vlaxernasΜια καταπληκτική μουσική βραδιά προσέφερε το Κουαρτέτο Σαξοφώνων Αθήνας στη συναυλία που έδωσε το βράδυ της Πέμπτης στο πάρκο της Βλαχέρνας στα Φιλιατρά.
Οι καταπληκτικοί μουσικοί κάτω από την καλοκαιρινή πανσέληνο παρουσίασαν ένα ποικίλο μουσικό πρόγραμμα με έργα κλασικής και σύγχρονης μουσικής, τζαζ και μουσικής από τον κινηματογράφο, ενώ ιδιαίτερη θέση στο πρόγραμμα είχαν έργα των Μπαχ, Σκαρλάτη, Μότσαρτ,

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτ. Αργυρόπουλος: “Προς το παρόν φάρμακα υπάρχουν”

Σάββατο, 04 Ιουλίου 2015 Διαβάστε το άρθρο στην ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ http://www.eleftheriaonline.gr/koinonia/item/69763-proedros-farmakeftikoy-syllogou-farmaka-yparxoun


«Προς το παρόν φάρμακα υπάρχουν, δεν έχουμε πρόβλημα», μας επεσήμανε χθες ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μεσσηνίας Σωτήρης Αργυρόπουλος. Απευθυνθήκαμε στον πρόεδρο του συλλόγου, καθώς στα γραφεία μας έφθασαν παράπονα για ελλείψεις φαρμάκων σε φαρμακεία της Μεσσήνης.
«Δεν έχει αλλάξει τίποτα, είναι οι χρόνιες, οι συνήθεις ελλείψεις», ανέφερε ο κ. Αργυρόπουλος και παρατήρησε: «Οι εταιρείες εξακολουθούν να δίνουν φάρμακα, χωρίς να συμβαίνει τίποτα. Υπάρχουν, όμως, και κάποιες