ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Ζωγραφίζοντας με σκιές..

Χρησιμοποιώντας απλά αντικείμενα καθημερινής χρήσης και ένα προβολέα ο 33χρονος καλλιτέχνης από το Αζερμπαϊτζάν Rashad Alakbarov δημιουργεί μοναδικά έργα τέχνης με τις σκιές τους.
Τοποθετώντας τα προσεκτικά σε μια φαινομενικά αδιάφορη για τον θεατή σειρά πάνω σε ένα τραπέζι, κατορθώνει να αποτυπώνει με την σκιά τους τοπία, πρόσωπα και εικόνες του Μπακού, της πρωτεύουσας του Αζερμπαϊτζάν, στον τοίχο πίσω τους.


Παρατείνονται οι παραστάσεις του «M.Butterfly» στο θέατρο «Προσκήνιο»

Παρατείνονται, μέχρι τις 3 Απριλίου, οι παραστάσεις του έργου «M.Butterfly» στο θέατρο «Προσκήνιο» (Στουρνάρη & Καπνοκοπτηρίου 8), λόγω μεγάλης επιτυχίας. Το κατασκοπευτικό θρίλερ του David Henry Hwang παρουσιάζεται σε μετάφραση της Μαριλένας Παναγιωτοπούλου και σκηνοθεσία του Αντώνη Λουδάρου. Πρωταγωνιστούν, οι Δημήτρης Γιώτης και Γιώργος Κροντήρης.
Ο συγγραφέας του έργου εμπνεύστηκε για το δημιούργημα του τόσο από τη γνωστή όπερα του Πουτσίνι, «Μαντάμ Μπάτερφλαϊ» όσο και από ένα αληθινό γεγονός που συντάραξε τον πολιτικό

Επτά νεκροί από το πολικό ψύχος

Τουλάχιστον επτά άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στην περιοχή των Βαλκανίων εξαιτίας του πολικού ψύχους, μετέδωσαν σήμερα τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Οι θερμοκρασίες στη Σερβία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία έπεσαν μέχρι και τους -22 βαθμούς Κελσίου το Σαββατοκύριακο, μετά από τη διήμερη χιονοθύελλα αποτέλεσμα της οποίας ήταν το χιόνι να φτάσει ακόμη και τα τρία μέτρα σε ορισμένες περιοχές, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Ταινία με τη ζωή του Μωυσή ετοιμάζει ο Steven Spielberg

Ακούραστος ο αμερικάνος σκηνοθέτης

Μια από καλύτερες, ακριβότερες και εμπορικότερες ταινίες στην ιστορία του Χόλιγουντ είναι οι «Δέκα Εντολές» του Charlton Heston, παραγωγής του 1956.

Σε μια προσπάθεια να βγει ξανά στη μεγάλη οθόνη η ζωή του Μωυσή, η Warner Bros φαίνεται να είναι σε συμφωνία με τον Steven Spielberg για μια νέα έκδοση της ταινίας.

Ακούραστος ο σκηνοθέτης του Jurassic Park και του E.T., αφού μόλις τέλειωσε μια κουραστική

Αγνοείται εννιάχρονο κοριτσάκι και ο παππούς του

Ανετράπη η βάρκα με την οποία προσπαθούσαν να περάσουν στη χώρα μας

Κοριτσάκι ηλικίας περίπου εννέα ετών και ο παππούς του, αγνοούνται από το πρωί, όταν στην προσπάθειά τους να περάσουν από την Τουρκία στη χώρα μας μαζί με άλλους 9 λαθρομετανάστες, ανετράπη η βάρκα τους και παρασύρθηκαν από τα παγωμένα νερά του Έβρου ποταμού.
Την ίδια ώρα, ένα αγοράκι ηλικίας περίπου 3 χρόνων, επίσης παιδί μη νόμιμων μεταναστών, σώθηκε

Αλλάζει το σύστημα στις προσλήψεις των εργαζομένων

Γρήγορα και ηλεκτρονικά, δίνοντας τέλος στη γραφειοκρατία που ισχύει σήμερα

Προς απλοποίηση οδεύουν οι διαδικασίες πρόσληψης των εργαζομένων, καθώς η Ομάδα Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Task Force) για την Ελλάδα, εκτιμά πως οι μέχρι τώρα διατυπώσεις είναι υπερβολικές και χρονοβόρες.

Στόχος της ομάδας του Χόρστ Ράιχενμπαχ είναι να διευκολυνθεί η μετακίνηση των εργαζομένων και

Β' Τοπική 1ος Όμιλος. Αποτελέσματα 17ης Αγωνιστικής


Θύελλα Πατρών - Εράνη Φιλιατρών 0 - 2. Έσπασε η γκίνια

Ενα ημίχρονο και συγκεκριμένα το πρώτο ήταν αρκετό για να επιβληθεί η Εράνη στον εκτός έδρας αγώνα της με την Θύελλα Πατρών.

Πρόβλεψη για συνεχή συνυπηρέτηση ζευγαριών στρατιωτικών

Τέρμα στον «χωρισμό» οικογενειών που και οι δύο σύζυγοι είναι στρατιωτικοί, επιδιώκει να βάλει Διακλαδική Επιτροπή που συγκροτεί το  ΓΕΕΘΑ και η οποία έχει ως αντικείμενο  να αντιμετωπίζει άμεσα και κατά περίπτωση ( ad hoc) κάποιες δυσλειτουργίες Υπουργικής Απόφασης του 2011 που αφορά την συνυπηρέτηση συζύγων στρατιωτικών.
 Η  υπουργική απόφαση που υπογράφτηκε τον Μάρτιο 2011, αντιμετώσισε με τρόπο θεσμικό  και με 

Πως μπορώ να κατεβάσω ό,τι έχω στο Facebook;

Μπορεί να απαιτείται να απέχετε από το Facebook (ή καλύτερα, το Διαδίκτυο γενικώς) επί 14 ημέρες για να διαγράψετε το λογαριασμό σας, εντούτοις εάν θέλετε να δείξετε κάτι στους (πραγματικούς) φίλους σας που έχει συμβεί εκεί, μπορείτε να το κάνετε χωρίς να μπείτε στο λογαριασμό σας. Δείτε πόσο εύκολο είναι να κατεβάσετε ό,τι έχετε στο προφίλ σας στο Facebook.

Ξεκινήστε από τη σελίδα «Ρυθμίσεις λογαριασμού» (δίπλα στην Αρχική Σελίδα, πατήστε το βελάκι προς τα κάτω για να τη βρείτε).

Κρύψτε δραστηριότητες που εμφανίζονται από Timeline app

Σύμφωνα με το Facebook, όταν δίνετε άδεια σε μια εφαρμογή να προσθέσει κάποια δραστηριότητα στο Χρονολόγιό σας, αυτή η δραστηριότητα μπορεί επίσης να εμφανιστεί στη στήλη ενημέρωσης και στις Ενημερώσεις αρχικής σελίδας.

Ανάλογα με τις ρυθμίσεις απορρήτου, η δραστηριότητα των εφαρμογών σας μπορεί να είναι ορατή και σε άλλα άτομα που χρησιμοποιούν την εφαρμογή ή στον δικτυακό της τόπο. «Αν θέλετε να αφαιρέσετε μια ανακοίνωση εφαρμογής από το Χρονολόγιό σας και το αρχείο καταγραφής δραστηριοτήτων, μπορείτε να το κάνετε ανά πάσα στιγμή.»

«Και ο δικός μου πόνος είναι μεγάλος»

Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΡΟΥΡΟΣ ΠΟΥ ΕΝΕΠΛΑΚΗ ΣΤΟ ΜΟΙΡΑΙΟ ΔΥΣΤΥΧΗΜΑ ΤΟΥ Θ. ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

«Δεν θυμώνω, δεν κακιώνω, μόνο θλίβομαι και αναρωτιέμαι γιατί σ' εμένα», δηλώνει συγκλονισμένος ο αστυνομικός που έμελλε να εμπλακεί στο τροχαίο που κόστισε τη ζωή του διάσημου Ελληνα σκηνοθέτη

Γιατί σ' εμένα; Γιατί να χαθεί μια ανθρώπινη ζωή;».
Με αυτά τα λόγια περιγράφει το συναίσθημά του ο ειδικός φρουρός που έμελλε να εμπλακεί στο

Στις 21 Μαΐου ξεκινούν οι Πανελλήνιες

Από τις 10 έως τις 28 Φεβρουαρίου θα μπορούν οι μαθητές Λυκείου να υποβάλουν την αίτηση - δήλωση για τη συμμετοχή τους στις πανελλαδικές εξετάσεις, οι οποίες φέτος θα αρχίσουν στις 21 Μαΐου για τους υποψήφιους των ημερήσιων και εσπερινών Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Β΄).

Οι πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των ημερήσιων και εσπερινών Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ-ΟΜΑΔΑ Α΄) θα ξεκινήσουν την Τρίτη 22/05/2012, ενώ οι εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων

Οι αγρότες «σήκωσαν» τις μπάρες στα διόδια Μαλγάρων

Ανοιχτά είναι από τις 11:00 το πρωί τα διόδια των Μαλγάρων, καθώς μία ομάδα αγροτών έχει σηκώσει στις μπάρες, εις ένδειξη διαμαρτυρίας για τα προβλήματα στον κλάδο.

Λαθρεπιβάτης «βούτηξε» στις γραμμές του Μετρό

Πανικός επικράτησε το πρωί στο Μετρό, καθώς ένας λαθρεπιβάτης «βούτηξε» στις γραμμές του τρένου και άρχισε να τρέχει μέσα στο τούνελ!

Όλα ξεκίνησαν γύρω στις 11:00 όταν οι ελεγκτές στο σταθμό του Χολαργού, ζήτησαν από τον επιβάτη να τους επιδείξει το εισιτήριό του. Ωστόσο, εκείνος αρνήθηκε αναγκάζοντας τους υπαλλήλους να καλέσουν την ασφάλεια. Τότε, απεγνωσμένος ο επιβάτης πήδηξε στις γραμμές και άρχισε να τρέχει στο τούνελ προκειμένου να βρει μία έξοδο κινδύνου.
Οι υπεύθυνοι του σταθμού που παρακολουθούσαν όλες τις κινήσεις του από τις κάμερες διέκοψαν

ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟ ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΣΥ

Αγρότες από τα χωριά της Μεσσηνίας, ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ΠΑΣΥ και συγκεντρώθηκαν σήμερα το πρωί στον κόμβο του Ασπροχώματος, διαμαρτυρόμενοι για τα χαράτσια που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του μαύρου μετώπου, αλλά και για την συνεχή πτώση των τιμών των αγροτικών προϊόντων που συνοδεύεται από ταυτόχρονη αύξηση του κόστους παραγωγής. Στον κόμβο βρήκαν σύμμαχους δεκάδες εργάτες μέλη του ΠΑΜΕ που συμμετείχαν στην κινητοποίηση, αναδεικνύοντας πως ο αγώνας των αγροτών και των εργατών, ενάντια στην πολιτική της Ε.Ε., είναι κοινός και μόνο μια πλατιά συμμαχία εργατών- αγροτών- ΕΒΕ και νεολαίας μπορεί να

Πρωτοβουλία του Αγροτικού Συλλόγου για τη σύνταξη φακέλου άδειας χρήσης νερού

Σημαντική πρωτοβουλία ανέλαβε ο Αγροτικός Σύλλογος Φιλιατρών για την προετοιμασία και σύνταξη των φακέλων για την άδεια χρήσης νερού παραγωγών κατόχων γεωτρήσεων της περιοχής.
Μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου και ενημερωτική εκδήλωση – συζήτηση το βράδυ της Πέμπτης στο «Φουρναράκειο», καλούνται οι παραγωγοί κάτοχοι γεωτρήσεων, που

Στάση εργασίας οι φαρμακοποιοί

Στάση εργασίας το απόγευμα της Τρίτης, την ίδια ώρα που θα συζητείται στη Βουλή η τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου τους, αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί.
Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με την τροπολογία

Χιόνια και στην Αττική

Ασθενείς τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά θα είναι τα κύρια χαρακτηριστικά του καιρού. Στον "πάγο" η χώρα και αύριο


Ακόμα ένας σεισμός μεταξύ Κρήτης - Σαντορίνης

Δεν έχει τέλος η σεισμική δραστηριότητα στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Κρήτης και Σαντορίνης, αφού τις τελευταίες μέρες δίνει και από ένα σεισμό άνω των 4 Ρίχτερ.
Το πρωί της Κυριακής, στις 08:32 , σημειώθηκε η τέταρτη κατά σειρά σεισμική δόνηση, μεγέθους 4

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΤΟΥ ΧΙΟΠΟΛΙΤΟΥ

Γιορτάζουμε σήμερα 29 Ιανουαρίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Δημητρίου, του Χιοπολίτου, ας πούμε λίγα λόγια:

Ο Άγιος Δημήτριος γεννήθηκε το 1780 μ.Χ. στο χωριό Παλιόκαστρο της Χίου από ενάρετους γονείς, τον Αποστόλη και την Μαρουλού. Σε νεαρή ηλικία έφθασε στην Κωνσταντινούπολη και εργαζόταν κοντά στον αδελφό του Ζαννή, ο οποίος ήταν έμπορος.

Όταν χωρίς την άδεια του αδελφού του αρραβωνιάστηκε κάποια νέα, ο Ζαννής τον έδιωξε από το κατάστημά του. Ευρισκόμενος σε μεγάλη φτώχεια θυμήθηκε ότι ο Σείχ - ουλ - Ιμαλήλ όφειλε στον αδελφό του κάποιο ποσό από αγορές υφασμάτων και πήγε στο σπίτι του για να το εισπράξει και να το χρησιμοποιήσει ο ίδιος.
Εκεί γνώρισε μία νεαρή μουσουλμάνα η οποία τον αγάπησε και του δήλωσε ότι για να τον παντρευτεί έπρεπε να αλλαξοπιστήσει. Ο Δημήτριος δέχθηκε την πρόταση και παρέμεινε στο σπίτι των Τούρκων για δύο μήνες.

Γρήγορα όμως συνήλθε, δραπέτευσε και κρύφθηκε προσωρινά σε μία χριστιανική οικογένεια στην περιοχή του Σταυροδρομίου. Εκεί τον συνάντησε ο αδελφός του Ζαννής. Ο Δημήτριος εξομολογήθηκε στον πνευματικό του αδελφού του και συγχρόνως έστειλε επιστολή στον πατέρα του εξιστορώντας τα έως τότε γεγονότα της ζωής του αλλά και τον πόθο του να

ΤΟ ΕΥΑΓΓΕΛΙΟ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ 29 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2012

Ματθ. ιε´ 21-28
Τῷ καιρῷ ἐκείνῳ, ἐξῆλθεν ὁ ᾿Ιησοῦς εἰς τὰ μέρη Τύρου καὶ Σιδῶνος. Καὶ ἰδοὺ γυνὴ Χαναναία ἀπὸ τῶν ὁρίων ἐκείνων ἐξελθοῦσα ἐκραύγασεν αὐτῷ λέγουσα· ᾿Ελέησόν με, Κύριε, υἱὲ Δαυΐδ· ἡ θυγάτηρ
μου κακῶς δαιμονίζεται. ῾Ο δὲ οὐκ ἀπεκρίθη αὐτῇ λόγον. Καὶ προσελθόντες οἱ μαθηταὶ αὐτοῦ ἠρώτων αὐτὸν λέγοντες· ᾿Απόλυσον αὐτήν, ὅτι κράζει ὄπισθεν ἡμῶν. ῾Ο δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν· Οὐκ ἀπεστάλην εἰ μὴ εἰς τὰ πρόβατα τὰ ἀπολωλότα οἴκου ᾿Ισραήλ. ῾Η δὲ ἐλθοῦσα προσεκύνησεν αὐτῷ λέγουσα· Κύριε, βοήθει μοι. ῾Ο δὲ ἀποκριθεὶς εἶπεν·
Οὐκ ἔστι καλὸν λαβεῖν τὸν ἄρτον τῶν τέκνων καὶ βαλεῖν τοῖς κυναρίοις. ῾Η δὲ εἶπε· Ναί,

Πατραϊκός - Κεφαλονιά και Ζάκυνθος σε καθεστώς παρακολούθησης

Στο μικροσκόπιο καθηγητών από την Ελλάδα και το εξωτερικό (Γεωλογίας - σεισμολογίας) βρίσκονται σε διαρκή βάση πλέον ο Πατραϊκός, η Κεφαλονιά και η Ζάκυνθος μετά την διαπίστωση ύπαρξης σε αυτές τις περιοχές εδαφικής παραμόρφωσης.
Αυτό προκύπτει από τα Στοιχεία που παρουσίασαν ερευνητές στη διάρκεια των εργασιών της 1ης Ημερίδας Τεκτονικής Γεωδαισίας που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα με τη συμμετοχή κορυφαίων επιστημόνων.
Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα μελέτης που εκπονείται από επιστήμονες του

Υπάλληλοι σε υπηρεσίες της Πελοποννήσου με μεγάλες καταθέσεις

Στα δίχτυα του ΣΔΟΕ πιάστηκαν 250 μεγαλοκαταθέτες στην Πελοπόννησο, οι οποίοι όχι μόνο εμφανίζουν προφανή αδυναμία να δικαιολογήσουν τους παχυλούς τραπεζικούς τους λογαριασμούς με βάση τις ισχνές δηλώσεις που έχουν υποβάλει στην Εφορία, αλλά ερευνώνται και για ενδεχόμενη διαφθορά.
Σαράντα γιατροί του ΕΣΥ, δύο αστυνομικοί, τέσσερις υπάλληλοι Πολεοδομίας, δύο υπάλληλοι δασικών υπηρεσιών, επιχειρηματίες, δικηγόροι και άλλοι ελεύθεροι επαγγελματίες από την Κόρινθο, το Αργος, το Ναύπλιο, την Τρίπολη, την Καλαμάτα, την Πύλο και άλλες πόλεις της Πελοποννήσου κίνησαν τις υποψίες του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος έπειτα από σχετικές καταγγελίες

Δουλεμπορικό ανοίχτα του Κυπαρισσιακού - Πιθανόν επιχείρηση κατά τη διάρκεια της νύχτας

Σκάφος με 100 λαθρομετανάστες που κατευθύνονται προς Ιταλία καταδιώκουν σκάφη του Λιμενικού. Το σκάφος εντοπίστηκε το πρωί της Παρασκευής ανοιχτά του Μεσσηνιακού αλλά ο καπετάνιος αρνήθηκε να εκτελέσει τις εντολές των λιμενικών και συνεχίζει την πορεία του. Τις αμέσως επόμενες

Τα αποτελέσματα της Β' τοπικής

Εξι παιχνίδια της 17ης αγωνιστικής του 1ου ομίλου και τρία ματς του 2ου ομίλου πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής

1ος όμιλος

Πλατύ - Πατίστα 1-1
Ανδρούσα - Δώριο 0-1
Καλό Νερό - Ενωμένα Σωματεία 1-2
Μάνεση - Νίκη Πλάτης 2-2
Αστέρας Μικρομάνης - Αστέρας Βαλύρας 1-2
Διαβολίτσι - Ηρακλής Κυπαρισσίας 2-0

2ος όμιλος

Δόξα Καλαμάτας - Θύελλα Χαρακοπιού 2-2
Στενωσιά - Ολυμπιακός Ανάληψης 0-1
Λογγά - Τσικλητήρας Πύλου 1-2

ΑΠΟ http://www.eleftheriaonline.gr

Τα αποτελέσματα της Γ' τοπικής

Τέσσερα παιχνίδια έγιναν το Σάββατο για την 15η αγωνιστική της Γ' τοπικής. Τα αποτελέσματα έχουν ως εξής

1ος όμιλος

Αμφεια - Κοπανάκι 3-1
ΑΕ Γαργαλιάνων - Διόδια 0-1

2ος όμιλος

Βλαχόπουλο - Κεραυνός 0-0
Χατζή - Θησέας Καλαμάτας 1-1

ΑΠΟ  http://www.eleftheriaonline.gr

Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΗΝ "Ε" «Θα τη βγάλουμε καθαρή, όταν... μπουν στη φυλακή»

Συνέντευξη στη Μαρία Τομαρά

«Θα τη βγάλουμε καθαρή, όταν θα βάλουμε αυτούς που πρέπει φυλακή» λέει ο Μεσσήνιος ηθοποιός και σκηνοθέτης Νίκος Καλογερόπουλος υποστηρίζοντας ότι μόνο έτσι θα βγούμε από την κρίση. Ο Νίκος Καλογερόπουλος την 1 Φεβρουαρίου θα βρεθεί στην Καλαμάτα στη Μουσική Σκηνή "Σπονδές" προσκεκλημένος του σχήματος "Θεατρική Διαδρομή" στον κύκλο των εκδηλώσεων "Βραδιές θεάτρου μετά μουσικής".
Μας μίλησε για την ταινία του "Οι ιππείς της Πύλου" που έχουν γνωρίσει μεγάλη επιτυχία, ειδικά σε φεστιβάλ του εξωτερικού αλλά και για το τι σχεδιάζει για το μέλλον.

ΠΛΑΤΗ: (ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ ΚΑΝΑΛΟΥΠΟΥΣ). ΣΥΛΛΟΓΗ ΠΑΛΑΙΩΝ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ.

Ακόμα μερικές παλιές φώτο μας ήρθανε, ενισχύοντας έτσι την συλλογή μας, η οποία χάρη στις δικές σας δωρεές αυξάνει συνεχώς.