Μεγάλη παραγωγή, υψηλές αποδόσεις, χαμηλή τιμή
Η ελαιοκομική περίοδος στην Τριφυλία, που κορυφώνεται τις επόμενες εβδομάδες, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη παραγωγή και τις υψηλές αποδόσεις, αλλά, δυστυχώς, η τιμή του λαδιού κατρακυλά…
Για την ελαιοκομική περίοδο που διανύουμε μίλησαν στο «Θ» ιδιοκτήτες των πλέον σύγχρονων ελαιοτριβείων της περιοχής, ιδιοκτήτες καταστημάτων με γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων.
Αντώνης Μπαρτζελιώτης, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου δύο φάσεων, στο Σεργιάνι Κυπαρισσίας: «Η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ικανοποιητικά. Είναι αρκετά υψηλές οι αποδόσεις που έχουμε σε σύγκριση με πέρυσι και πρόπερσι. Αρνητικό, όμως, είναι η τιμή, η οποία μέρα με τη μέρα κατρακυλά. Η τρέχουσα είναι στο 2,05 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται καν στα έξοδα.
[…] Ο κόσμος μάς στηρίζει και αποζητά την ποιότητα. Στις δύο φάσεις παίρνουμε άριστη ποιότητα ελαιολάδου, γιατί δεν υπάρχει προσθήκη νερού. Παίρνουμε όλα τα συστατικά για γεύση, χρώμα, άρωμα και διατηρησιμότητα του ελαιολάδου, και επίσης για περιβαλλοντικούς λόγους, αφού δεν υπάρχει κατσίγαρος, λιόζουμο».
Η ελαιοκομική περίοδος στην Τριφυλία, που κορυφώνεται τις επόμενες εβδομάδες, χαρακτηρίζεται από τη μεγάλη παραγωγή και τις υψηλές αποδόσεις, αλλά, δυστυχώς, η τιμή του λαδιού κατρακυλά…
Για την ελαιοκομική περίοδο που διανύουμε μίλησαν στο «Θ» ιδιοκτήτες των πλέον σύγχρονων ελαιοτριβείων της περιοχής, ιδιοκτήτες καταστημάτων με γεωργικά μηχανήματα και εργαλεία, ο διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Τριφυλίας και εκπρόσωποι Αγροτικών Συλλόγων.
Αντώνης Μπαρτζελιώτης, ιδιοκτήτης ελαιοτριβείου δύο φάσεων, στο Σεργιάνι Κυπαρισσίας: «Η ελαιοκομική περίοδος εξελίσσεται ικανοποιητικά. Είναι αρκετά υψηλές οι αποδόσεις που έχουμε σε σύγκριση με πέρυσι και πρόπερσι. Αρνητικό, όμως, είναι η τιμή, η οποία μέρα με τη μέρα κατρακυλά. Η τρέχουσα είναι στο 2,05 ευρώ, που σημαίνει ότι δεν ανταποκρίνεται καν στα έξοδα.
[…] Ο κόσμος μάς στηρίζει και αποζητά την ποιότητα. Στις δύο φάσεις παίρνουμε άριστη ποιότητα ελαιολάδου, γιατί δεν υπάρχει προσθήκη νερού. Παίρνουμε όλα τα συστατικά για γεύση, χρώμα, άρωμα και διατηρησιμότητα του ελαιολάδου, και επίσης για περιβαλλοντικούς λόγους, αφού δεν υπάρχει κατσίγαρος, λιόζουμο».