ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ

ΜΙΚΡΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ: Η Πλάτη βρίσκεται περίπου 9 χιλιόμετρα[4] προς τα βορειοανατολικά των Φιλιατρών σε υψόμετρο 294[1][5] μέτρα και απέχει 10 περίπου χιλιόμετρα από τις ακτές του Ιονίου Πελάγους. ΙΣΤΟΡΙΑ: Το χωριό που βρίσκεται κάτω από το βουνό της Μάλης έχει μακρόχρονη ιστορία. Η παλαιότερη ονομασία του χωριού ήταν Καναλουπού, ενώ ως Πλάτη αναφέρεται από το 1956.[6][7] Πάντως το χωριό συναντάται με την ονομασία Καναλουπού ή Κανελουπού ή Καναλωπού και σε προγενέστερες βιβλιογραφικές πηγές-αναφορές. Ο οικισμός αναφέρεται, σε διάφορες απογραφές των Βενετών Προνοητών της Γαληνοτάτης Δημοκρατίας της Βενετίας, οι οποίες έγιναν στο χρονικό διάστημα της τριακονταετίας (1683/84-1715), κατά την οποία οι Βενετοί κατείχαν την Πελοπόννησο. Η Καναλουπού (Canalupu), ανήκε, το 1689, στην επαρχία της Αρκαδίας (ή Αρκαδιάς, δηλαδή την περιοχή της σημερινής Κυπαρισσίας), η οποία ήταν μια από τις 4 επαρχίες, στις οποίες χωριζόταν τότε το διαμέρισμα της Μεθώνης (επαρχία Φαναριού, επαρχία Αρκαδιάς, επαρχία Ναβαρίνου και επαρχία Μεθώνης).[8] Η Καναλουπού προσαρτήθηκε στον παλαιό Δήμο Εράνης το 1835,[9] ενώ αναφέρεται, το 1853 στον β΄ τόμο των «Ελληνικών» του Ιάκωβου Ρίζου Ραγκαβή ως χωριό του Δήμου Εράνης της Επαρχίας Τριφυλίας με πληθυσμό 115 κατοίκων, με βάση την απογραφή του 1851.[10] Το 1899 μεταφέρεται από το Νομό Μεσσηνίας και υπάγεται στον Νομό Τριφυλίας,[11] για μια περίπου δεκαετία, ως το 1909, που επανέρχεται ξανά στον Νομό Μεσσηνίας,[12] ως οικισμός της Επαρχίας Τριφυλίας. Το 1912 το χωριό της Καναλουπούς αποσπάται από τον Δήμο Εράνης και εντάσσεται στην Κοινότητα Χαλαζονίου, που είχε ως έδρα το Χαλαζόνι,[13][14] ως και το 1919,[15] που η Καναλουπού αποσπάται από την κοινότητα αυτή και ορίζεται έδρα της Κοινότητας Καναλουπούς.[16] Η Καναλουπού παρέμεινε έδρα της ομώνυμης κοινότητας, από το 1919 ως το 1956, που το χωριό μετονομάζεται σε Πλάτη και η Κοινότητα σε Κοινότητα Πλάτης,[17] και συνέχισε με το νέο όνομα ως έδρα της Κοινότητας Πλάτης από το 1956 ως το 1997, όταν τότε, στα πλαίσια των αλλαγών που επήλθαν στη τοπική αυτοδιοίκηση, μέσω του σχεδίου «Καποδίστριας», υπήχθη στον κατηργημένο Δήμο Φιλιατρών,[18] ως το 2010. Από το 2011, μετά τις νέες αλλαγές του σχεδίου «Καλλικράτης» ανήκει πλέον στον νέο Δήμο Τριφυλίας.[19][4] Ο δήμος αυτός, συστάθηκε με το Πρόγραμμα Καλλικράτης με την συνένωση των προϋπαρχόντων δήμων Αετού, Αυλώνος, Γαργαλιάνων, Κυπαρισσίας, Φιλιατρών και την κοινότητα Τριπύλας. ΑΠΟ http://www.hellenicaworld.com/Greece/Geo/gr/PlatiMessinias.html

Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Διονύσης Παπαγιαννόπουλος

Πραγματικό όνομα Διονύσης Παπαγιαννόπουλος
Γέννηση 12 Ιουλίου 1912 Διακοφτό, Αχαΐα, Ελλάδα
Θάνατος 13 Απριλίου 1984 (71 ετών) Αθήνα, Ελλάδα
Εθνικότητα Ελληνική
Υπηκοότητα Ελληνική
Είδος Τέχνης Ηθοποιός
Καλλιτεχνικά ρεύματα Κωμωδία
Σημαντικά έργα Ένας ιππότης για την Βασούλα, Η βίλα των οργίων,Ο Κύριος Πτέραρχος ,Λούνα-Παρκ
Βραβεύσεις Ειδική μνεία Β' ανδρικού ρόλου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης 1968 για την ταινία Το κανόνι και τ` αηδόνι.

Β΄ Κατηγορία : 1ος Όμιλος 4 αγωνιστικη αποτελεσματα




(4η αγωνιστική)

ΑγώναςΓήπεδοΗμέραΗμ/νίαΏραΔιαιτητέςΑποτέλεσμα
1.Α.Ο. ΠΑΤΙΣΤΑ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΛΑΤΥΔΗΜΟΤΙΚΟ "ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΜΠΑΧΡΑΜΗΣΣάββατο15/10/1116:30ΜΠΛΑΝΑΣ Γ., ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΤΣΑΛΙΚΟΓΛΟΥ Ν.2-3
2.ΝΙΚΗ ΠΛΑΤΗΣ - Α.Σ. ΜΑΝΕΣΙΦΙΛΙΑΤΡΩΝ (ΝΕΟ)Σάββατο15/10/1116:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι.2-0
3.ΑΕ ΚΥΠΑΡΙΣ-ΗΡΑΚΛΗΣ - Α.Ο. ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙΟΥ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣΣάββατο15/10/1116:30ΣΕΡΕΜΕΤΗΣ Π., ΛΑΜΠΙΡΗΣ Γ., ΝΙΚΗΤΟΠΟΥΛΟΣ Δ.1-2
4.ΑΣΤΕΡΑΣ ΒΑΛΥΡΑΣ - ΑΣΤ. ΜΙΚΡΟΜΑΝΗΣ ΒΑΛΥΡΑΣΚυριακή16/10/1110:30ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΣ Χ., ΜΑΚΡΗΣ Ε., ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΣ Α.1-3
5.Α.Ο. ΔΩΡΙΟΥ - Α.Σ. ΑΝΔΡΟΥΣΑΣΔΩΡΙΟΥΚυριακή16/10/1116:30ΚΑΡΒΟΥΝΗΣ Μ., ΚΟΥΤΣΑΝΑΣΤΑΣΗΣ Ι., ΑΝΤΩΝΟΠΟΥΛΟΣ Κ.2-0
6.ΑΟΕΣΩΜ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΠΑΟ ΚΑΛΟΥ ΝΕΡΟΥΑΘΛΗΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΠΣΜΚυριακή16/10/1116:30ΣΚΟΡΔΟΣ Η., ΠΑΛΑΔΙΝΟΣ Σ., ΤΣΙΡΜΠΑΣ Ν.0-0
7.ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΚΑΛ/ΤΑΣ - ΑΠΣ ΑΡΙΣΔΗΜ. ΚΤΕΛ "Γ. ΛΟΥΚΑΡΕΑΣ"Κυριακή16/10/1116:30ΖΑΡΑΚΟΒΙΤΗΣ Ε., ΓΚΟΥΜΑΣ Ν., ΤΑΒΟΥΛΑΡΕΑΣ Δ.4-1

ΑΝΕΚΔΟΤΑ

1. Το παντρεμένο ζεύγος κάθεται στην παράλια. Περνάει ένας τύπος με ένα μικροσκοπικό μαγιό. Γυρίζει ο άνδρας και λέει στην γυναίκα του:
– Τι λες; Να φορέσω κι εγώ ένα τέτοιο;
– Όχι, απαντάει αυτή.
– Και γιατί όχι; ρωτάει πειραγμένος ο άνδρας. Δεν έχω τίποτα να κρύψω!
Και η σύζυγος:
– Αυτό είναι το πρόβλημα!

Τα πιο ασυνήθιστα τροχόσπιτα

Τροχοσπιτα και τρειλερ υπαρχουν πολλα..Σαν αυτα που θα σας δειξουμε ομως οχι και τοσα



Νικος Καλογεροπουλος: Ενας ευαίσθητος «Kυνικός»

Απρόβλεπτος και ανατρεπτικός, χαρισματικός, με αστείρευτο ταλέντο, αυθεντικότητα και πολιτική σκέψη. Συναρπάζει με τον τρόπο που σκέφτεται και γοητεύει με τον τρόπο και τις επιλογές της ζωής του. Η συνάντηση με τον Νίκο Καλογερόπουλο στην πάτρια γη του ξετυλίγει όλες τις πτυχές της πολύπλευρης προσωπικότητας του.


Φύση. Ο ηθοποιός ανάμεσα στις πορτοκαλιές.

Eίναι πέρα για πέρα αληθινός και αυθόρμητος. Αυτός είναι ο "Καλόγερας", όπως τον αποκαλούν οι φίλοι του. Ανατρεπτικός, πηγαίος, μερακλής, ονειροπόλος, αυθεντικός, συνεπής, αμετανόητος για τη στάση ζωής του, Eλληνας. Τον συναντήσαμε στη Μεσσηνία, στον τόπο καταγωγής του, λίγες μέρες πριν αναχωρήσει για την Αυστραλία, όπου θα ταξιδέψει για το φεστιβάλ μαζί με την τελευταία του ταινία "Οι ιππείς της Πύλου", που προβλήθηκε στις αθηναϊκές αίθουσες τον περασμένο Μάρτιο. "Γουστάρω τους Ελληνες της διασποράς, γεύομαι την αγάπη τους σαν να είμαι στο χωριό μου. Γι' αυτό και μένω πιστός στις επιλογές και τη στάση ζωής μου. Και να ήθελα να χαμηλώσω τον πήχη, δεν μπορώ πια. Πώς να προδώσω τους ανθρώπους που με εμπιστεύονται;", λέει ο ίδιος, σχολιάζοντας την επικαιρότητα.

ΝΕΑ ΠΛΑΤΗΣ: 1)ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΤΟ ΒΡΑΔΥ, 2) ΣΕΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ


 1) ΔΥΝΑΤΗ ΒΡΟΧΗ ΕΙΧΑΜΕ ΕΧΘΕΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ. Η ΒΡΟΧΗ ΑΡΧΙΣΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΑ ΜΕΣΑΝΥΧΤΑ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΝΟΔΕΥΟΜΕΝΗ ΜΕ ΜΠΟΥΜΠΟΥΝΗΤΑΡΙΑ ΚΑΙ ΑΣΤΡΑΠΕΣ. ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΜΑΛΙΣΤΑ ΕΠΕΣΕ ΚΑΙ ΚΕΡΑΥΝΟΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΜΕΡΙΑ ΤΟΥ ΑΓ. ΗΛΙΑ ΦΙΛΙΑΤΡΩΝ.Η ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΥΝΕΧΗΣΤΙΚΕ  ΜΕΧΡΙ ΤΗΣ ΠΡΩΪΝΕΣ ΩΡΕΣ ΝΑ ΠΕΦΤΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ΜΕ ΜΙΚΡΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ. ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑΣ ΗΤΑΝΕ ΝΑ ΓΙΝΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΣΤΙΣ 6:00π.μ. Η ΒΛΑΒΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΘΗΚΕ ΣΤΙΣ 10:00π.μ. ΠΕΡΙΠΟΥ.

 2) ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΟΜΩΣ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΙ ΜΙΑ ΣΕΙΣΜΙΚΗ ΔΟΝΗΣΗ ΣΤΙΣ 1:00 π.μ. ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑ Ο ΣΕΙΣΜΟΣ ΗΤΑΝΕ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ 4 R ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΡΟΚΛΗΘΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ

Εκνευριστικές Ερωτήσεις!!!


Ανάβεις το θερμοσίφωνο :
- Θα κάνεις μπάνιο;
(Όχι το άναψα για να καίει ρεύμα!)
Ντύνεσαι και ετοιμάζεσαι να φύγεις, οπότε ακούς :
- θα βγεις;
( Όχι, προβάρω ρούχα!)
Τρως το φαΐ, ζητάς δεύτερο πιάτο και σου λένε :
- Σ’ άρεσε;
(Όχι, αλλά μη σε προσβάλω!)
Λες στον άλλο ότι βρήκες κοπέλα και σου λέει :
- Καλή είναι;
(Όχι αλλά μια ψυχή που είναι να βγει…)
Έρχεται ο υδραυλικός σπίτι και ο ιδιοκτήτης τον ρωτάει :
- Ήρθατε για τη βρύση;
(Όχι! Ν’ αλλάξω μια λάμπα & να κρεμάσω και τις κουρτίνες!)
Δώδεκα τη νύχτα, βάζεις πιτζάμες, λες καληνύχτα και πας στο δωμάτιό σου οπότε σε ρωτάνε :
- Πας για ύπνο;
(Όχι πάω να ρίξω μπετά σε μια οικοδομή!)

ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ (ΒΙΝΤΕΟ)

ΜΙΚΡΟ ΒΙΝΤΕΟ ΜΕ ΘΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΜΟ, ΣΤΑΛΜΕΝΟ ΑΠΟ ΦΙΛΟ